Milyen sisakot vásároljak?

Ez nagyban függ a felhasználási körtől. Egy pályakerékpáros esetében a csepp alakú, a downhill rajongói között az egész fejet (állkapcsot is) biztonságosan elfedő „fullface”, országútisok esetén a sok szellőzővel ellátott, könnyű sisak a célszerű. 

Egy sisak esetében a méret az elsődleges szempont. Saját „fejbőségünket” magunk is könnyen lemérhetjük egy arra alkalmas eszköz segítségével. A napjainkban kapható sisakok többsége bizonyos keretek között állítható (például az M-es méretű Abus Aduro sisakok 52-58 cm közötti fejmérethez igazíthatóak), többnyire igen egyszerűen, egy tekerőgomb segítségével, vagy a csomagban található különböző méretű szivacsbetétek cseréjével.

Fontos a sisak megfelelő beállítása. Ne sajnáljuk rá az időt, egyrészt egy rosszul beállított sisak lehet kényelmetlen is, másrészt egyáltalán nem biztonságos (esés közben már aligha lesz időnk szorosabbra húzni – vagy neadj'isten becsatolni – a sisakot).

Ha életünkben sosem hordtunk sisakot, kezdjük el, ezt követően nem sokkal már az lesz a furcsa, ha nincs rajtunk bringázás közben.

Mennyire találtad hasznosnak?

4
(4 értékelés)
Az értékeléshez lépj be vagy regisztrálj!
magyar english
Belépés


Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.