Miért vegyek edzőgörgőt?

Szezonban tartod a formád, de ősszel elgyengülsz és már csak tavasszal jössz rá, hogy a bringa tartott formában. Ismerős? 

Nem akarsz edzőtermi bérletekre költeni sok 10000-et? Nem vágysz arra, hogy Rocky Balboához hasonlóan ródd a köröket a sötétben, hidegben azért, hogy formában maradj, esetleg a kondid fejleszd? Ha a napos délutánoknak vége, jön a hideg, az eső, a fagy. Ez nem igazán használ az edzéseknek, ezért azt mondjuk:

Válaszd Te is a szobát! Eddz kényelmesen, otthon!

De miért jobb a görgő, mint bármi más?

A kérdés jogos, mi is feltettük magunknak korábban, így készültünk a válasszal. A szabadban történő edzésről már beszéltünk, ősztől kezdve nem túl szerencsés sötétben, hidegben, esőben edzeni. Nem jó a közlekedés biztonsága, nem tesz jót az izületeknek, és az alkatrészek is fokozott igénybevételnek vannak kitéve. kétségtelenül jellemformáló dolog küzdeni az elemekkel, de napi rendszerességgel hidd el, hogy többet árt mint használ. Az edzőterem már jobb, de nem a legjobb! Egyrészt el kell menni odáig, és fizetni sokszor nem keveset, és sokszor olyan szolgáltatásért, amit nem is veszel igénybe. És mondunk még valamit: nem tudod magaddal vinni máshova.

Miért mondjuk ezt? Mert többek közt pont ez a lényeg:

Mert egy görgő a Tiéd, a saját bringádat teszed rá, így nem kell méretproblémáktól tartanod, nem kell beállításokkal bajlódnod. Nem foglal sok helyet, és egy versenyre is magaddal tudod vinni. A profik (de egyre inkább mások is) minden versenyre viszik magukkal a görgőjüket, hogy a saját bringájukon tudjanak bemelegyteni a rajtig. Ezzel elkerülik a versenyszituációk egyik legnagyobb problémáját: Azt, hogy hideg lábbal nem tudnak lépést tartani a mezőnnyel, így épp a legfontosabb kezdeti szakaszban bekerülnek egy darálóba, és onnan már lényegesen nehezebb felkapaszkodni az elejére a szűkebb részeken.

Otthoni edzéskor ráadásul akár kedvenc pályádon is tudsz menni, pl a Tour vagy a Giro nevezetes szakaszain, nem kell más hozzá csak egy DVD :) ami persze tovább növeli a használati értéket!
A csúcsot jelenleg az interaktív Smart görgők képviselik. Fegyverük a főleg BT4.0 (BlueTooth), vagy ANT  kapcsolattal vezérelhető ellenállás-állítás. A kedvenc alpesi szakaszodon, vagy pl online, ismerősökkel virtuálisan együtt tekerve tudsz menni egy pályán. A görgő a pálya domorzatának, és szélirányának megfelelő paraméterek szerint (emelkedő/lejtő/szélviszonyok) könnyíti, nehezíti a görgőzést, tökéletessé téve így a görgőzési élményt.

Aki próbálta már, könnyen függővé tud válni, amit régebben nehéz volt kijelenteni a görgőzésről. Nem mellesleg a görgő gyártói saját app-jaikon belül online edzésterveket is elérhetővé tesznek, ezek közül csemegézhetsz, és természetesen sajátot is kreálhatsz személyreszabottan!

  Turbo trénereink   Klasszikus trénereink   Szabad görgőink

 

Mennyire találtad hasznosnak?

5
(4 értékelés)
Az értékeléshez lépj be vagy regisztrálj!
magyar english
Belépés


Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.