Miért jobb az integrált hajtómű a hagyományos megoldásúaknál?

Az integrált hajóműveknek több előnye is van. Nem véletlen, hogy ebben - kivételes módon - hosszú évek óta egyetértés van a gyártók között.
 

Természetesen az elsődleges a merevség, és a kisebb súly. Az integált tengely az egyik oldalon fixen rögzül a hajtókarban, itt nincs tehát szükség külön rögzítőelemre.

A tengelyek átmérője nagyobb, mint a hagyományos rendszerekben, de a legfontosabb, hogy a hagyományos rendszerekhez képest az, hogy a középcsapágy csapágyainak távolsága nagyobb, így terheléskor jóval merevebb a rendszer, ez pedig nagyobb hajtáshatékonyságot és stabilitást biztosít a bringás számára.

Ennek rögtön észlelhető előnye, hogy nagy terhelésnél nem súrlódik a nagy tányér az első váltóhoz, vagy a láncvezetődhöz. Ez a bosszantó jelenség ugyanis legtöbbször nem a lánckerekek hibája miatt van, hanem azért, mert a monoblokk tengelye  kissé meghajlott.

Az integrált rendszerek több alváltozata létezik tengely és a váz kialakítása tekintetében, ezért ha bizonytalan vagy, nyugodtan kérj tőlünk tanácsot!

Mennyire találtad hasznosnak?

5
(6 értékelés)
Az értékeléshez lépj be vagy regisztrálj!
magyar english
Belépés


Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.