Mi legyen a rendszámmal?

A hatályos KRESZ-szabály szerint úgy lehet vonóhorgon, vagy hátsó ajtón kerékpárt szállítani, hogy a hátsó lámpáknak, valamint a forgalmi rendszámnak jól láthatónak kell lennie.

Ez a vonóhorogra szerelt prémium kerékpárszállítók esetében nem okoz gondot, hiszen itt az ehhez szükséges kiegészítő lámpaszett és rendszámtábla tartó alaptartozék, de a többi szállítóeszköz (alap vonóhorgosok, és a legtöbb hátsóajtóra szerelhető) esetében a felszerelést követően ellenőrizni kell, hogy kerékpárunk nem takarja-e esetleg a lámpákat, vagy a rendszámot.

Teljesen szabályos hátsó szállítási mód

Kiegészítő lámpaszett: külön kapható, ez a vonóhorog-csatlakozóba illeszthető!

Kiegészítő rendszám: A szabályozás szerint ilyen célra nem lehet igényelni az okmányirodában 3. kiegészítő rendszámot, így egyetlen megoldás az autón lévő hátsó rendszámtábla átszerelése a kerékpárszállítóra.

Gyakori gond, hogy hátsó ajtóra épp azok vásárolnak keérkpárszállítót, akiknek nincs vonóhorog az autóján, így a kiegészítő lámpaszetthez sem rendelkeznek a szükséges kimenettel. Ebben az esetben csak olyan szállítót ajánlunk, amelyek a fenti kiegészítők nélkül sem takarják a gyári lámpákat és rendszámot.

Mivel a jogszályi környezet állandóan változik, érdemes az aktualitásokról Ügyfélszolgálatunkon érdeklődni.

Mennyire találtad hasznosnak?

4.5
(42 értékelés)
Az értékeléshez lépj be vagy regisztrálj!
magyar english
Belépés


Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.