Hogyan számítsak megfelelő küllőhosszt?

A számoláshoz segítségedre leszünk automatikus küllőszámító programunkkal! Ezt megtalálod a főoldal jobb oldalán. Ide kézzel is felvihetsz adatokat, de a legtöbb agyhoz és felnihez mi már felvettük a szükséges adatokat. Ha van az adott agyhoz info, azt az alábbi ikonnal jelöljük az oldalon:

Csak kattints rá, és már be is kerül a termék a küllőszámító ablakba. Ugyanígy kerülhet kiválasztásra a felni is, ha pedig nincs adat valamelyikhez, az alábbi rajz segítséget nyújt abban, hogy Te magad is pontosan méretet vehess róla! 
A kapott eredményt pontosan jelenítjük meg, nem kerekítünk rajta.
A lényeg, hogy sosem felfelé kerekítünk, hanem lefelé. Ennek az az oka, hogy az eredmény a lehető leghosszabb küllőt adja, így tart az anya a legtöbb meneten. Ha ennél hosszabb küllővel építjük a kereket, akkor fennáll a veszélye, hogy az anya végigér a küllő menetén, és megütközik a küllő már menet nélküli részén. Az eredmény ilyenkor az, hogy a küllőt nem lehet eléggé megfeszíteni, a kerék "laza" marad, vagy a küllőanyát vesszük fokozottan igénybe azzal, hogy a menet nélküli részre akarjuk ráerőltetni. Ilyenkor az anya gyakran elnyalódik, és cserélni kell..
Mi sosem bízzuk a véletlenre, és pl egy olyan eredmény esetén is inkább lefele kerekítünk, mint: 267,7mm. Itt a 266mm-es küllő még tökéletesen masszív kereket ad, és megmarad a lehetőség a későbbi korrekcióra, míg egy 268mm-es küllővel lehet, hogy ez már nincs meg.

Ha egy meglévő küllő szolgál mintaként, akkor az alábbi kép segít Neked a választásban.

Fontos: a küllőhosszt a küllőfej belső részétől mérik!

 

Az eBIKE-nál szakemberek végzik a kerekek fűzését, ha nem vagy teljesen biztos magadban, vagy nem vagy az a kísérletezős fajta, mi ezt a szerelést is elvégezzük Neked.

 

Mennyire találtad hasznosnak?

4.8
(226 értékelés)
Az értékeléshez lépj be vagy regisztrálj!
magyar english
Belépés


Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.