Újdonság: RAVEMEN lámpák - bringázz magabiztosan alkonyattól pirkadatig!

A Ravemen sztori

Történetünk egy apró céllal kezdődött: Olyan kerékpáros lámpákat tervezni és készíteni, melyekkel az éjszakai bringázás gondtalan és biztonságos, miközben figyelmesen és barátságosan viselkedünk másokkal. Miért? Egyszerűen azért, mert mi, mint szintén bringások, nem találtunk olyan lámpát, amely megfelelne az akkori, 2013-as elvárásainknak.
Sosem könnyű újat alkotni. A projekt közel 2 évig tartott, de sikerült. Akkoriban ez volt az egyetlen kerékpáros lámpa a piacon távolsági és tompított fényszóróval, autó fényszóróját szimuláló kialakítással és LED-es üzemidő kijelzéssel.
Sikeres kezdés volt. Kutató- és fejlesztő csapatunk szakértelmével és ami a legfontosabb, a szenvedélyes bringások általi tesztelésekkel, azóta is folyamatosan bocsájtunk piacra újabbnál újabb lámpáinkat, hogy megfeleljünk különböző bringások különféle igényeinek, a napi ingázástól az országúti kerékpározásig, a túrázástól a 24 órás versenyekig. Az innovatív dizájnnak és a magas színvonalú és minőségű ellenőrzési szabványnak köszönhetően számos pozitív visszajelzést kaptunk, valamint díjakat és elismeréseket szereztünk a világ legmegbízhatóbb kerékpáros médiumaitól és szerkesztőitől. Tudjuk, hogy a nagy megtiszteltetés nagy felelősséggel is jár, így továbbra is arra fogunk törekedni, hogy méltók legyünk hozzá.

A lámpák körülményektől függetlenül a legfontosabb kellékei bármilyen úton való közlekedésnek. Próbáld ki Te is a RAVEMEN termékeket! Legyen szó éjszakai montizásról, országúti vagy gravel kerékpározásról, ezek a lámpák felülmúlják elvárásaidat az innovatív optikai kialakításukkal és a sok más hasznos technikai finomsággal!

Mindenre és mindenkire gondoltak:

  • Nem csak este, de nappal is biztosítja a látni és látszani elvet.
  • Esőben a fény szerepe még fontosabbá válik a gyenge fényviszonyok miatt, melyre különleges optikiai kialakításokkal készültek és bizonyos modelleket még IPX6-os vízvédelemmel is elláttak, mely egyenletes és megbízható teljesítményt biztosít még a heves esős időkben is.
  • Fontos az újratölthetőség: USB-C töltőport a lámpa egyszerű töltéséhez.
  • Ezek a termékek lítium-ion akkumulátorokat tartalmaznak. Több százszor feltölthetők, így az eldobható akkumulátorok olcsó és környezetbarát alternatívája, melyek a súlyukhoz képest kiváló teljesítményt nyújtanak és hosszú üzemidő jellemzi őket.
  • A legnagyobb teljesítményű modelleken van töltöttségiszint jelző, a legtöbb lámpán pedig alacsony akkumulátorszintű figyelmeztetés, illetve intelligens memóriaáramkör, mely megjegyzi az utoljára használt fényerőszintet és üzemmódot.
  • Tartós eloxált alumínium házból készült a jobb hőelvezetéshez.
  • Szinte mindegyik modell gyorskioldós kialakítással rendelkezik a könnyű fel- és leszereléshez.
  • Olyan további extrákkal is találkozhatsz, mint a powerbank funkció, az anti-glare (tükröződésmentes) optikai lencseHiLo fényszórórendszer,  intelligens nappali menetfény üzemmód, illetve a vezeték nélküli és vezetékes távkapcsoló, mely segítségével a markolat elengedése nélkül is vezérelheted a lámpát.

A modellek megnevezéseiben szereplő számok a lumenben számolt, lámpa által kibocsájtott maximális fénykibocsátást jelentik!

Referenciaként egy tipikus halogén autó fényszórója tompított fényben kb. 700 lumen, távolsági fényben pedig 1200 lumen fényt bocsát ki. Éjszakai hegyi kerékpározáshoz vagy utcai lámpák nélküli hátsó utakon való tekeréshez valószínűleg legalább 600 lumen fényerősségű lámpákra lesz szükséged. Természetesen nem árt, ha több van, de ez az ajánlott kiindulási pont.

 

  

A PR nagy teljesítményű modelleket különösen azoknak az éjszakai kerékpározás szerelmeseinkek szánták, akik imádják az éjszakai túrázásokat mindenféle terepen. Ezek a lámpák adta "feel the night and feel the ride" érzést nehéz szavakkal leírni, sőt meg merjük kockáztatni, hogy ilyet más fénnyel nehezen fogsz átélni! 

  

Olyan országúti és városi kerékpárosok számára készült, akik éjszaka nagy sebességgel közlekednek.
Olyan tulajdonságokkal bír, mint pl. a T-fénysugárnyalábú alakzattal rendelkező tükröződésmentes lencse, amely közeli fényt és nagy távolságú reflektort biztosít.

 

  

Az új, ívelt lencsés optikai kialakításának köszönhetően az LR modellek nem csak egyenletesen eloszlású, megfelelő sugártávolságú fényt bocsájtanak ki, hanem megfelelő oldalsó megvilágítást is biztosítanak a periférikus látás érdekében, ezáltal kiválóak országútizáshoz és a napi ingázásokhoz.

 

Kiemelt kedvencünk nappal is jól látható villogó mintázatának különleges kialakításával. Széles látószögű, nagyszerű oldalsó fénykibocsájtással.
Egyszerű és sokoldalú, megfelelő konzolokkal Garmin vagy Wahoo computered alá szerelhető, ezeknek a márkáknak a termékeivel használható.
Hogy kiknek ajánljuk? Főleg mindenkinek, de a computert használóknak elsősorban. :)

  

 

  

A TR szériával 100%-ban biztos lehetsz benne, hogy látható vagy anélkül, hogy kivakítanád a mögötted jövő kerékpárosokat és járműveket. Ezeknek a hátsó lámpáknak a fényeik sokkal nagyobb terülelet világítanak meg, sőt, olyan funkciókkal is találkozhatsz, mint pl. a beépített lassulás (fék) és fényérzékelő. Ne felejtsd el, ha társaságban, illetve csoportban tekersz, célszerű villogás helyett állandóra állítani. :)

 

 

Nagyszerű választás utcai ingázáshoz a forgalmas éjszakákon.
Olyan extrákkal is találkozhatsz, mint a TR modelleknél már ismert beépített fék- és fényérzékelők, pusztán egy kisebb, kompaktabb, egyszerűen használható verzióban kapod meg ezt. Különleges villogó üzemmódjai magával ragadnak és fanatizmust okozhatnak! :)

  

Az LS széria a lámpák zseniálisan összerakott szettjeiből áll, a napi ingázásokhoz és a városi kalandokhoz ajánljuk.

 

  

Természetesen az extrákról sem feledkeztek meg! A konzolokat itt , a távvezérlőket pedig itt találod.

 

magyar english
Belépés


Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.