Hidratálás télen

Akár a szabadban, akár otthon tekersz télen, a frissítésre oda kell figyelj

Képtalálat a következőre: „high5 nutrition”

Víz, elektrolitok, szénhidrát, BCAA, izó. Mivaan?

- Én csak bringázok, nem vagyok sportoló, minek kell ez az egész?

Nyáron elég ha kilépsz az ajtón máris izzadsz, amivel nem csak vizet, de értékes sókat is veszítesz. Könnyű belátni, hogy ennek hiánya komoly gondot okoz a szervezetnek, ezért nyáron megszokott, hogy pótoljuk ezt izotóniás italokkal.

Télen nem ennyire feltűnő a jelenség odakint, hiszen a hideg idő miatt kevésbé érezzük az izzadást és valószínű kevesen is vannak, akik érdemben edzenek úgy kint, hogy nagy mennyiségben veszítsenek sókat izzadtsággal, ám van még egy érdekes tény, amiről ritkán beszélünk.
Télen a testünk az energiát nem csak a mozgásra használja, mint nyáron. Vegyünk példának egy házat: Ha nem szigeteljük eléggé, akkor fűteni kell elég rendesen, hogy a megszokott hőmérsékletben lehessünk, nincs ez másként a testünkkel sem. Ha nem jól öltözöl (rossz a szigetelés), akkor bizony a tested hőmérséklete csökken, így nagyobb mértékben éget kalóriát a szervezeted, és nem annyira szerencsés felélni tartalékaidat, mert hosszútávon az eredmény erőtlenség, fáradtság-érzés lehet, nem beszélve arról, ha lemerül akkor izmaidból vesz el energiát a szervezeted, akkor hosszú hónapok küzdelmes munkája veszhet kárba.

A kinti bringásoknak tehát érdemes kicsit több szénhirdátot bevinniük, és komplex fehérjével támogatni a regenerációt.

Milyen terméket vegyek, ha odakint bringázom télen?

Rövid edzéshez a

ZERO Sports electrolite (ugrás a termékhez) pezsgőtabletta
Ez egy magas ásványi sókat tartalmazó termék, amit elég csak a kulcsodba dobni és máris komplexen tudod pótolni az izzadás során elveszített ásványi anyagokat, mint a Nátrium, kálium, magnézium, kálcium.

Közepesen hosszú vagy rövid de kemény edzéshez:

2:1 Energy Source 47g (ugrás a termékhez)
Ez egy magas szénhidrát tartalmú termék 2:1 arányú szénhidrát láncolattal és elektrolitokkal. Tehát ez egy komplex termék ami nem csak energiát ad hanem pótolja is az izzadással elveszített ásványi anyagokat. Tipp.: Ha nem intenzív az edzés akkor egy tasak tartalmát öntsd két kulacsba és tegyél mellé fél-fél ZERO Neutral-t. 

Hosszú edzéshez:

4:1 Energy Source 47g (ugrás a termékhez)
Ez a termék 4 rész szénhidrátot és 1 rész fehérjét tartalmaz ami hosszú edzésen energiával és kis mértékben fehérjével látja el az izmokat. Természetesen itt is megtalálható az elektrolit pótlás. 

Regenerációhoz pedig a:

Protein Recovery 60g (ugrás a termékhez) 
A tökéletes regeneráló termék! Hogy miért? Mert nem csak fehérje BCAA kell a regenerációhoz! Igaz ez látja el komplex aminó savakkal a fáradt izmokat, de mit sem ér, ha az edzés során „lerombolt” szervezetbe nem pótoljuk vissza az elhasznált ásványi anyagokat és szénhidrátokat. Ha ezt nem tesszük, mitől fogunk másnap újra edzeni egy jót. Tehát ez egy "All in One" termék. 

 

Télen görgőzni, spinningelni szoktam, elég a víz?

Nem. A lakásban sem elég csapvizet inni frissítésnek. Aki görgőzik, vagy spinningel, tudja, hogy eléggé hamar a saját levében főhet, hiszen a szobákban/termekben alig van légmozgás, könnyen befülledünk, aminek az eredménye a fokozott izzadás.
Ilyenkor a legforróbb nyári állapotokat idézhetjük fel magunkban, tehát ahogyan akkor is, itt is sok folyadékot és vele együtt rengeteg elektrolitot vesztünk. Az intenzív edzés miatt fontos, hogy pótoljuk a folyadékot, és ásványi sókat, persze a végén lehet proteinpótlásra is gondolni, hogy izmainkba épülhessenek!

Mivel a görgőzés a virtuális rendszereknek köszönhetően már akár 3-4 órás is lehet, ezért itt is, 2 óra felett már indokolt némi szénhidrát pótlás. Ami pedig a legfontosabb, az a folyadékpótlás elektrolit minden mennyiségben. Hogy miért? Mert ezek az elektrolitok felelősek az ideg izom kapcsolatért, a szénhidrátok felszívódásáért, és még számos kapcsolt feladatuk van, hogy mozogni tudjunk. Tehát, ha elfogynak akkor az olyan mintha az autóból elfolyna a hűtővíz. Felforr a szervezet és jelentősen romlik a teljesítményünk! Tehát próbáljunk meg legalább óránként egy 750ml kulacs folyadékot meginni. NEM CSAPVIZET!!!

 

Milyen terméket vegyek, ha a lakásban görgőzöm télen?

 

Rövid edzéshez a:

ZERO Sports electrolite (ugrás a termékhez) pezsgőtabletta
Ez egy magas ásványi sókat tartalmazó termék amit elég csak a kulcsodba dobni és máris komplexen tudod pótolni az izzadás során elveszített ásványi anyagokat, mint a Nátrium, kálium, magnézium, kálcium.

Közepesen hosszú vagy rövid de kemény edzéshez:

2:1 Energy Source 47g (ugrás  atermékhez)
Ez egy magas szénhidrát tartalmú termék 2:1 arányú szénhidrát láncolattal és elektrolitokkal. Tehát ez egy komplex termék ami nem csak energiát ad hanem pótolja is az izzadással elveszített ásványi anyagokat. Tipp.: Ha nem intenzív az edzés akkor egy tasak tartalmát öntsd két kulacsba és tegyél mellé fél-fél ZERO Neutral-t. 

Regenerációhoz pedig a:

Protein Recovery 60g (ugrás a termékhez)
A tökéletes regeneráló termék! Hogy miért? Mert nem csak fehérje BCAA kell a regenerációhoz igaz ez látja el komplex aminó savakkal a fárad izmokat, de mit sem ér ha az edzés során „lerombolt” szervezetet visszapótoljuk az elhasznált ásványi anyagokat és szénhidrátokat, hiszen ha ezt nem tesszük mitől fogunk másnap újra edzeni egy jót. Tehát ez egy igazi "All in One" termék. 

magyar english
Belépés


Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.