Ebike.hu Visegrád Challenge - 2022 július 2.

Van már programod 2022. július 2-re? Találkozz velünk az eBIKE.hu MTB és Terepfutó Challenge-n! 

Fotó: Bak Ferenc

Távok és útvonalak:

A bringásoknak lesz egy úgynevezett “családi futam”, ami egy rövidített távot jelent (10 km bringa), melyet szülő és gyermek közösen teljesíthet. A futók is ezen a körön indulnak. 
Az MTB pályának egy kb. 30 km-es kört jelölnek ki, melyet lehet egyszer (rövid táv: 30km), vagy kétszer (hosszú táv: kb. 60 km) teljesíteni.

Távok és GPX: 

Fontos! Az adott verseny napjáig minimális változás lehet a nyomvonalban, a nem várt és időközben történő események okán.

10 km táv:
Emelkedés: 337 m 
Lejtés: 334 m
GPX

30 km táv: 

Emelkedés: 795 m 
Lejtés: 792 m
GPX

versenykiírást és a kategóriákról bővebben információt itt találsz:


 

Díjazás

Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül. 

Versenyenként az első helyezettek 80, és egyre kevesebb, míg az 50. helyezett és a továbbiak 1 pontot kapnak.
Mindenkinek a legjobb 4 futama számít bele az összetett számításba!
A hat Maratont követően 2022. szeptemberében kerül sor az összetett díjátadóra a záró maratont követően.

Az eredményeket itt tekintheted meg:

Fotó: Bak Ferenc

Nevezési határidő: 2022.06.29. 

Nevezés az eBIKE.hu Visegrád eBIKE.hu Challenge-re itt


A versenysorozatról

A Superior Racing Team a tömegsport és a nagy hagyományokkal rendelkező hazai MTB maraton élet felpezsdítésére MTB és terepfutó sorozatot hívott életre. Ennek megfelelően 2022-ben 6 állomást érintve folytatódik az eBIKE.hu MTB és Terepfutó Challenge.

Áprilistól-szeptemberig minden hónapban vár egy futam a versenyzőkre.
A napot egyre többen a 10 km-es terepfutással indítják, majd bringára pattanhatnak, hogy teljesítsék a 30 vagy 60 km-es bringatávot is.

Fotó: Bak Ferenc

A profi felnőtt versenyzők mellett elsősorban a családokat szeretnék megszólítani és a rendezvényekre invitálni, hiszen a legfontosabb szempont, hogy minden korosztály jól érezze magát és megtalálja a neki legmegfelelőbb versenyszámot. A 10 km-es családi táv kifejezetten nekik szól. A szülő feladata, hogy akár lemaradva is biztonságot nyújtson gyermekének versenyéhez.
 
A start/cél terület kiemelt figyelmet kap azáltal, hogy ott a hosszú táv áthalad, ezáltal a versenyzők számíthatnak a szurkolók, családok biztatására, valamint számos kísérő programnak is a helyszíne. Gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, mini ELEMInátor ügyességi pálya, vagy a felnőtteknek egészség és életmód tanácsadás és bemutatók, kóstolók…stb.


Visegrád és régiója

A Dunakanyar Magyarország egyik legkedveltebb, legvarázslatosabb és legfontosabb turisztikai körzete. A Duna a Börzsönyi és a Visegrádi-hegység között folyik, változatos hegyvidéki övezetben. Mentén többek között parkerdőkben, természeti ritkaságokban és vadrezervátumokban is gyönyörködhetünk. Kultikus útvonal például a Spartacus ösvény és a Prédikálószék, ahonnan páratlan látvány tárul elénk.

 A július 2.-i verseny helyszíne Visegrád, ami bátran kijelenthetjük a Dunakanyar különleges kis ékszerdoboza. A történelem és a természet szerelmeseinek igazi ínyencség, hisz tele van történelmi emlékekkel, természeti szépségekkel és művészeti látnivalókkal, így nem csoda, hogy Magyarország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja is. Kihagyhatatlan látnivaló többek között a Fellegvár, a Királyi Palota, a Salamon-torony, a dömösi prépostág, a Zsitvay-kilátó és a Bertényi Miklós Füvészkert is!

A festői szépségű Visegrád kikötőváros révén még hajóval is könnyen megközelíthető. 


A névadó szponzor: eBIKE.hu

 

 

A 2022-es MTB és Terepfutó Challenge sorozat támogatója az eBIKE.hu webshop. Nem vagyunk az az önfényező csapat, szóval ezt a részt a legnehezebb megírnunk, de végül is nem baj, ha kicsit megismertek minket, kik is vagyunk. 

Az eBIKE.hu 2004-ben indult webshop, azaz immár 18 éve vagyunk jelen az akkor még igencsak kezdetleges online térben. Kijelenthetjük, szakmailag az egyik legkomolyabb háttérrel rendelkező áruház vagyunk, az azóta alakult webáruházak jellemzően az általunk kitaposott úton jöttek utánunk, de az élet ilyen.. :) Igyekszünk továbbra is utat mutatni! ;)

Mindig is célunk volt a lehetető legjobb minőségű kerékpározást biztosítani számotokra, ami nem csak olcsóbb termékeket és (szerelési, illetve szállítási) szolgáltatásokat  jelent, hanem azt is, hogy folyamatosan képezzük magunkat, nyitottak vagyunk a legújabb technológiákra, ügyfélszolgálatunk pedig az általános kérdések mellett, mindent megtesz, hogy a legelvetemültebb kérdésekre is válasszal szolgáljon.

A kezdetektől fogva célunk volt a versenyzés és ezáltal az utánpótlás támogatása. Nem csupán csapatokat, de akár egyéneket is szívesen támogattuk, emellett persze rendezvényeket is: évekig versenyezhettetek a Vitalitás SE által rendezett eBIKE kupákon és mostanában az utánpótlás nevelés "önkéntes inkubátora"-ként működő Superior MTB Racing Team rendezvényeit is teljes mellszélességgel támogatjuk!

 

Ezek vagyunk mi!


 


 

A versenyről hivatalosan Bak Ferenc készít képeket. Nézegessétek, jelöljétek egymást, és ha jól sikerült a kép rólatok, rendeljetek képet Feritől! Örök emlék és akár poszter méret is nyomtatható majd belőle!

Előző versenyről készült képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5099459030138454&type=3

Ne felejtsetek el megjelölni minket se képeiteken és az #ebikehumtbchallenge tag-et is nyugodtan használjátok ! ;)

Fotó: Bolla Bernadett

Ajánlott felszerelés:

A következő felszerelési tárgyakat ajánlott magaddal hoznod:
1-2 db kulacstartó 
1-2 db 0,75 l-es kulacs (távtól függően)
Energia szelet/zselé a számodra bevált fajtából, és adagolásban (pl 30-45 percenként 1-1 db)
Min. 2 db gumileszedő szerszám
2 db tartalék belső
1 db foltkészlet
1 db pumpa ( akár egy mini kompakt) vagy patronok
1 db mini szerszámkészlet imbuszkulcsokkal (4, 5, 6-os méret)
1 db Láncbontó szerszám
Eső/Széldzseki
1 Kis tubus napolaj
Mobiltelefon

Ne felejts el előre felkészülni, hisz az utolsó pillanatokban való kapkodásban sajnos könnyű otthon felejteni valamit. Ha valamit még most be szeretnél szerezni, nézz körül webshopunkon és keresd a zöld kosaras termékeinket, hogy még időben megkaphasd a verseny előtt!


Kiemelt parnerek:

2022-ben az eBIKE.hu MTB és Terepfutó Challenge sorozat kiemelt partnere a Kalifa Kft! Aszalt termékei egészségesek, finomakés táplálóak, ezért is találkozhattok velük minden frissítésnél.
Egy marék egészséges és természetes energia, hogy célba érj!

A versenyek és a kerékpárok tisztaságát a Kärcher garantálja.

Fotó: Bak Ferenc
magyar english
Belépés


Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.