eBike.hu MTB és terepfutó Challenge 2023

2023-ban is várunk az eBike.hu MTB és terepfutó Challenge-n!

Mi az eBIKE.hu-nál, névadó szponzorként célként tűztük ki, hogy a Challenge sorozat támogatásával hozzájáruljunk a szabadidős kerékpársport újbóli fellendítéséhez és hogy akárcsak a régi szép időkben, újra több száz indulója legyen a sorozat minden egyes állomásának!

Áprilistól-szeptemberig minden hónapban vár egy futam a versenyzőkre! Egyre többen a kb. 10 km-es terepfutással indítják a napot, majd mivel az időterv lehetőséget biztosít rá, még bringára is pattanhatnak, hogy teljesítsék a kb. 30 vagy 60 km-es bringatávot! 
A szervező elsősorban a családokat szólítja meg. A Superior Team Magyarország legnagyobb utánpótlás-bázissal rendelkező csapataként a családokat is számos programmal várja, hogy a csemeték kedvet kapjanak ehhez a nagyszerű sporthoz. A 10 km-es mini táv kifejezetten nekik szól. A szülő feladata, hogy akár lemaradva is biztonságot nyújtson gyermekének versenyéhez. A start/cél terület kiemelt figyelmet kap, hiszen ott halad át a hosszú táv is, melyen a 60 km-es távolságot bevállaló versenyzők itt is számíthatnak frissítőre és ami igazán fontos még, a szurkolók, családok biztatására. Ez a terület számos kísérő programnak is a helyszíne.

A Superior Racing Team 2020-ban hívta életre szabadidős sorozatát, mely már az indulás évében sajnos nehézségbe ütközött, hiszen tombolt a világjárvány a Covid. Ennek ellenére zártpályás futamokat szervezve el tudták indítani az akkor még 4 futamból álló sorozatot.

A 2021-es évben már egy sikeres, teljes szezont tudhattak maguk mögött, miközben a sorozat hat futamra bővült.

A 2022-es évi eBike.hu MTB és Terepfutó Challenge fő névadó szponzoraként büszkén mondhatjuk el, hogy a Challenge sikerét az is bizonyítja, hogy a 2022-es esemény 7 futamán közel 2000 kerékpáros vett részt.

Eredetileg a 2022-es évre is hat futamot terveztek, de az Ipolyerdő Zrt kérésének engedve a Börzsöny mint 7. futam debütálhatott a Challenge maratonok sorában. Soha senki nem rendezett, rendezhetett még szervezetten maratont a Börzsönyben, így ez a megbízás elismerés is volt a Challenge sorozat szervezői részére.

2023-ben folytatódik a MTB és terepfutó Challenge - az eBIKE.hu kiemelt támogatásával

 

2022-es évben a kupákat az eBIKE.hu mellett még a SunRace, Superior, Magura, WTB és  MET támogatta, míg 2023-ban ez kicsit módosul, de csak úgy mint idén, 2023-ban is nagyszerű márkák csatlakoznak: Superior, Magura, MET, Joe’s, WTB és FLR

FIGYELEM! Amennyiben az eBIKE.hu MTB és Terepfutó Challenge aktuális versenyére valamire sürgősen szükséged lenne, rendelj tőlünk online, és írd az ügyfélszolgálati megjegyzésbe: a #BikeChallenge SOS kommentet!

A helyszíneken is lesz egy kis változás, Etyek és Törökbálint kiesik, helyére bekerült Diósjenő és Somoskőújfalu.

A futamok:

 

 

 

eBIKE.hu MTB és terepfutó Challenge 2023:

Superior Kupa: Parádsasvár, április 29.
Magura Kupa: Vértesboglár, június 03. KLND Gravel sorozat futam
Met Kupa: Visegrád, július 01. KLND Gravel sorozat futam
Joe's Kupa: Várgesztes, július 29.
WTB Kupa: Diósjenő, augusztus 26.
FLR Kupa: Somoskőújfalu, szeptember 16. KLND Gravel sorozat futam

 

gravel szerelmeseinek is jó hír, hogy 2023-ban is lesznek közös KLND futamok! 

2022-ben először Etyeken volt arra példa, hogy közös szervezésben, lebonyolításban (Superior-KLND) az MTB és a Gravel szerelmesei is együtt tölthették a napot. Nem időben és térben elszigetelten, hanem egy versenyközponttal, közös programokkal tudták maximálisan kihasználni a szervezők nyújtotta szolgáltatásokat. Ennek sikerén felbuzdulva, illetve új innovatív megoldásokat keresve Gangel Marcell (KLND) és Sós Sándor (Superior) 2023-ban már három Challenge helyszínen szerveznek KLND Gravel túrát és futamot. A KLND futamok is pontszerzők lesznek, így az utolsó viadalon a Gravel versenyzők között is lesz összetett eredményhirdetés. A két szakág kooperációjának köszönhetően egyre többen „kóstolhatnak” majd bele az egyik, vagy másik diszciplínába.

 

A KLND sorozat további futamai:

2023.08.05.  - Sárvár-Vasvár Gravel Bringás Kaland, Sárvár
2023.08.06.  - Őrség Gravel Bringás Kaland, Csákánydoroszló

 

Örömmel értesítünk Titeket, hogy elkészült a weboldalunk is, ahol minden részletet megtaláltok a versennyel kapcsolatban. Természetesen facebook oldalunkat is érdemes követnetek, hiszen itt lesznek megtalálhatóak a friss és aktuális hírek.

Ezeket itt éritek el:

https://bikechallenge.hu/
https://www.facebook.com/eBike.huBikeChallenge

A versenykiírást itt éritek el: https://bikechallenge.hu/versenykiiras.pdf
Nevezni a futamokra pedig itt tudtok: https://bikechallenge.hu/nevezes/

 

    

   

FIGYELEM! Amennyiben az eBIKE.hu MTB és Terepfutó Challenge aktuális versenyére valamire sürgősen szükséged lenne, rendelj tőlünk online, és írd az ügyfélszolgálati megjegyzésbe: a #BikeChallenge SOS kommentet!

 

magyar english
Belépés


Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.