Pedelec pályázat - 2020 ősz

A hónap legfontosabb híre talá, hogy a kormány a környezetbarát közlekedés támogatása érdekében támogatni fogja az elektromos kerékpárok vásárlását.

Egymilliárd forint keretösszegű pályázatot ír ki az Információs és Technológiai Minisztérium  (ITM) az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlására.

A 09.23-i bejelentés alapján a rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint, mely EU-s forrásokból fedeznének.  Mivel a minisztérium elsősorban munkába járást kívánja segíteni, a támogatásra így csak magánszemélyek pályázhatnak és a pályázat benyújtásához munkaviszonyt igazoló dokumentumot is kell csatolni.

A támogatás mértéke:
  • pedálszenzoros kerékpárok vásárlásához maximum 90 ezer forint
  • nyomatékszenzoros kerékpárokra pedig 150 ezer forint.
A bejelentés szerint a támogatás mindkét esetben legfeljebb a jármű árának a felét fedezheti, és maximálták az így megvásárolható elektromos kerékpárok árát is, az legfeljebb 900 ezer forintba kerülhet.

A tervek szerint csak a programba előzetesen regisztrált kereskedők, regisztrált márkájú és típusú kerékpárjai vehetnek majd részt.

A pályázat lebonyolítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.-re bízták. Pályázni kizárólag elektronikus úton lehet majd. Az ITM ígérete szerint legkésőbb október végéig meg fog jelenni a támogatás pályázatának kiírása, de ezt az előterejesztésben, előkészítésben részt vevő kerékpáros szervezetek nem tartják valószínűnek.

Amint további részletek állnak rendelkezésre, azonnal közzé tesszük.
magyar english
Belépés


Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.