Freedom – új, gazdaságos gumimárka a fedélzeten

Freedom Bicycle

Nagy örömmel jelentjük, idén újabb gumimárkával bővült választékunk!

A márkás, prémium gumik mellett nagyon fontosnak éreztük ugyanis egy olyan márka bevezetését, ami hétköznapi használatra tökéletesen alkalmas, árban és minőségben pedig egy rendkívül versenyképes ajánlatot kínál.

A WTB szárnyai alatt nevelkedő Freedom küldetésének tekinti, hogy minél több ember kerékpározhasson rendszeresen, ezért minőségi, tartós gumiköpenyeket gyárt, mégis olyan áron, ami a egy hétköznapi bringás számára sem okoz indokolatlanul nagy kiadást. Az ingázók és városi kerékpárosok igényeihez igazodva, a Freedom célja, hogy olyan gumikat gyártson, amelyekre minden kerékpáros számíthat anélkül, hogy mélyen a zsebébe kellene nyúlnia.

Kiváló alapanyagok, nagyszerű mintázat és futásteljesítmény, mindez a lehető legjobb árakon!

Városi, trekking, országúti, MTB és gyermek kerékpárokra is találsz Freedom gumit nálunk fantasztikus áron, és igazán meggyőző teljesítménnyel, ráadásul mindegyikük azonnal elérhető készletről!

A gumiköpenyek mellett tömlőkkel is szélesítettük a kínálatunkat, 12"-től 29"-es méretig többféle szeleptípussal is elérhetőek, szintén raktárról! 

A teljes kínálatot itt tekintheted meg, innen már csak egy szűkítés (ETRTO méret), hogy a Te bringádnak megfelelő köpenyeket lásd!

Nem csak áruljuk, de teszteltük is ezeket a gumikat! Általában tesztelésre a gyárak a legjobb termékeiket adják - hiszen ez mutatja meg hol tart a technológia: Mennyire könnyű, mennyire defektálló, mennyire tapad kanyarban, mennyire kopik el hosszú távon - de mi bátrak vagyunk és az alapmodelleket tettük fel a kerekekre :D „1-2 ezer forintos” gumit talán még jobb tesztelni, hiszen a sznobságból fakadó pillanatnyi ellenkezés rögtön átfordult kiváncsiságba, milyen hamar mutatkoznak meg a hátrányaik, esetleg, milyen gyorsan tudjuk tönkretenni őket?

Mennyire érezhető ezen a márkán, hogy olcsó?

Csúcsmodellekhez ostobaság lenne hasonlítani a párezres gumikat (biztosan találunk náluk könnyebbet, jobb öszetételűt, és talán jobb defekvédelműt is), ami viszont ebben a szegmensben szerintünk a legfontosabb: nagyon kiegyensúlyozottak a tulajdonságaink, komoly negatívumot nem tudtunk felhozni ellenük: Szépen, egyenesen futnak, a mintázatuk praktikus, anyaguk is hosszú használatot ígér elsőre. A felnire határozottan illeszkednek, ezért elkél egy jóféle gumiszerelő szerszám a zsebbe, ha neadj’Isten defektet kapnánk, de erre inkább javasoljuk, - ahogy minden esetben, itt is -, hogy tölstük fel defektgátló folyadékkal a belsőinket, és akkor egy nagyon olcsó, mégis nagy hatékonyságú rendszerünk lesz a defektek ellen!

A Wedge és Scorcher modellet is nyúztuk kátyús aszfalton, erdőben, gyökereken, köves, murvás utakon, és - na jó bevalljuk, direkt - kicsit túl is fújtuk őket, hátha megtaláljuk a gyenge pontjukat. De igazából sehol nem hagytak cserben minket, és nagyszerű, már-már árukat meghazudtoló élményeket szereztek!

Ha őszinték akarunk lenni, azt kell mondjuk, hogy általános használatra nem kell náluk jobb gumi!

A részletek:

Súly: a trekking gumik 32-es vagy 37-es szélességben 6-700g-jukkal középmezőnybe sorolhatók, de őszintén szólva városba luxus egy méregdrága, könnyű és defektvédős gumi. Legtöbbször hamarabb kap végzetes sérülést egy szögtől, üvegtől, kátyútól a szálszerkezet, minthogy elkopna a gumi, és így hamarabb döntünk a súly kárára egy masszív, de nehezebb gumi mellett. A nehéz kerék lassabban gyorsul, de a tapasztalataink szerint olyan, mint egy lendkerekes autó: Ha egyszer felgyorsultunk utazótempóra, könnyeb haladni velük, nagyobb tehetetlenségük miatt jobban továbbgördülnek egy rázós úton, és akkor sem vesztünk rögtön a sebességünkből, ha pár pillanatig nem tekerünk. Bár sokszor csak a rosszat látjuk, ezt mindenképp a nehezebb gumik javára írhatjuk! Ez a helyzet a további kategóriában lévő gumikkal is, nem mindig a legdrágább a legjobb. Ha kimagasló teljesítményt vársz el a gumidtól, természetesen találsz nálunk ilyeneket, de ha az olvasásban itt tartasz, akkor meg vagyunk győződve róla, hogy (valamelyik) bringádra számodra is van létjogosultsága a Freedom köpenyeknek! :)

Szövetszerkezet: a vastag szálas (20-30TPI) gumikarkaszok általában eszméletlen masszívak, jól tolerálják a mechanikai behatásokat. A szúrások ellen nem olyan jók, de olcsó gumiknál ne várjunk csodát, ez ellen a folyadékok a legjobb kiegészítő védelem. 

A peremátmérő tervezése elég passzentos, nem ugrik fel magától a felnire, és nem is esik le róla. Persze ez felni függő is, de általánosságban készüljünk arra, hogy szerszámmal kell fel és letenni a köpenyeket (ügyelve persze arra, hogy ne csípjük ki a belsőket!)

Tapadás, élettartam: Az olcsó gumiknál ez meglehetősen fontos szempont szokott lenni: vagy túl lágy anyagból vannak és elkopnak, vagy túl kemények, és akkor csúszkálnak.. Az első tapasztalataink szerint itt is remek kompromisszumot sikerült teremteni tapadás és élettartam között.

 

magyar english
Belépés


Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.