Vasárnap: Utánpótlás XCO - Kamaraerdő

Hazánk legnagyobb kerékpáros sportegyesülete a hétvégén a szokásos magas színvonalú ám családias őszi XCO utánpótlás versenyt rendez.

ÚJBUDA SUPERIOR XCO UTÁNPÓTLÁS VERSENY


Időpont, helyszín: 2017. szeptember 24-én vasárnap a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban 8:00-tól.

​A verseny típusa: kombinált (ügyességi + olimpiai cross).
 

​Ügyességi verseny:

a résztvevőknek 5 különböző ügyességi akadályt kell teljesíteni lábletétel nélkül. Feladatok: egyenes hajtás, kulacs kerülés, kerék átemelés, áthaladás raklapokon, bólya slalom. Csak az adott korosztály időintervallumában lehet gyakorolni és teljesíteni. Ügyességi versenyen csak rajtszámmal, pontozólappal lehet részt venni (pontozólapokat rajtszám-átvételnél osztjuk). A versenyzőket pályabíró fogja pontozni, egyéni pontozó lapokon. A hibapontok késedelmet jelentenek az Olimpiai Cross rajtjánál (hendikep rendszer, lásd kategóriáknál). Az ügyességi verseny kihagyása és a pontozólap elvesztése maximum hibapontot jelent.

​Olimpiai Cross (XC):

terepen, körpályán rendezett verseny, a különböző kategóriák számára megfelelő nehézségi szinttel. Az Olimpiai Cross versenyszám rajtja a korábban említett hendikep rendszer szerint történik. A verseny győztese az, aki az Olimpiai Cross szám megadott távjáról elsőnek ér célba (ugyanazzal a kerékpárral, amivel elrajtolt). Célba érkezésnek a kerékpár első kerekének első pontja számít. Az első versenyző célba érkezése után a futamnak vége, a többi versenyzőt kiszólítjuk.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK (KIÍRÁS, PÁLYA, NEVEZÉS) A RENDEZVÉNY HONLAPJÁN (IDE IS KATTINTHATSZ)

https://www.superiormtbteam.com/xco-up-kamaraerdo

magyar english
Belépés


Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.